Anatomie model menselijk skelet met origo en insertie van spieren en ligamenten, flexibel, 176 cm

Anatomie model menselijk skelet met origo en insertie van spieren en ligamenten, flexibel, 176 cm

Productnummer: EZ3016
Voorraad: niet op voorraad
Merk: Erler-Zimmer
Opmerking: levertijd 4 weken.
Verzendkosten:   € 0,00
Prijs: €  1.299,00
Excl. BTW: €  1.073,55

Productomschrijving

Anatomisch model van het menselijk skelet met origo en insertie van spieren en ligamenten, flexibel, 176 cm, topkwaliteit. Kenmerken van dit anatomie model:
- Schedel (3-delig) is te openen
- Armen en benen zijn afneembaar
- Volledig flexibele wervelkolom
- Voet is afneembaar
- Ruggenmergzenuwen
- Schouderbladen kunnen bewegen
- Rechterzijde met spieren
- Origo, rood, genummerd
- Insertie, blauw, genummerd
- Lijst met namen en nummers van spieren wordt meegeleverd
- Rechterzijde met ligamenten
- Alle gewrichten zijn vrij te bewegen in alle anatomische richtingen
- Wordt geleverd met een stevig rolstatief
- Gewicht: 9,5 kg
- 1 jaar garantie

Wat maakt dit Erler-Zimmer skeletmodel nu zo uniek?

SCHEDEL
De driedelige schedel is gedigitaliseerd en aangepast zodat deze exact overeenkomt met de standaard anatomie. De maat komt overeen met de Europese gemiddelde maat, alle belangrijke structuren, kloven, foramina en processus zijn aanwezig. De schedel kan worden gedemonteerd in de schedelbasis, onderkaak en schedeldak. De schedel zit met metalen pinnen op de
schedelbasis uitgelijnd en wordt op zijn plaats gehouden door magneten.

VOLLEDIG BEWEEGBARE WERVELKOLOM
Dit skeletmodel heeft een volledig beweegbare wervelkolom. Gemonteerd op een zeer robuuste en tegelijkertijd zeer flexibele metalen spiraalslang, kan deze wervelkolom gemakkelijk in elke positie worden gebracht. Naast normale houdingen, kunnen verkeerde houdingen heel mooi en duidelijk worden aangetoond. Dankzij de speciale flexibele tussenwervelschijven kan de wervelkolom niet alleen worden gebogen, maar ook worden gedraaid. De tussenwervelschijven gedragen zich als natuurlijke tussenwervelschijven wanneer de wervelkolom gebogen is, d.w.z. ze kunnen worden gecomprimeerd of opgerekt. Hierdoor kan de wervelkolom anatomisch correct worden gebogen zonder een opening te creëren tussen de tussenwervelschijf en de wervels. Het ruggenmerg en de uittredende rugzenuwen worden ook getoond.

SPIERMARKERING
Ideaal voor studenten fysiotherapie en andere studenten anatomie. De origo (rood) en insertie (blauw) zijn rechts gemarkeerd. Dit skelet is ontwikkeld in samenwerking met docenten van een school voor fysiotherapie en is specifiek afgestemd op de eisen van fysiotherapeuten en komt volledig overeen met de literatuur.

GEWRICHTSBANDEN
Flexibele ligamenten rondom de knieën, heupen, ellebogen en schouders maken het mogelijk om de bewegingen te demonstreren en de functie uit te leggen. De belangrijkste ligamenten worden getoond.

GEWRICHTEN
De schouder en heup zijn gemonteerd zonder storende metalen delen en bieden naast draaibewegingen de mogelijkheid om glijdende bewegingen in het gewricht te demonstreren.

BEWEEGBARE SCHOUDERBLADEN
De schouderbladen zijn zo gemonteerd dat ze kunnen bewegen met armbewegingen. Hierdoor kan de natuurlijke beweging worden getoond.

FLEXIBEL SPRONGGEWRICHT
Het bovenste spronggewricht is gemonteerd met rubber en laat elke beweging toe. De voet kan eenvoudig worden verwijderd om b.v. tijdens een cursus te gebruiken.